HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

MAYASIZ EKMEK TARİFİ

01-11-2020 22:44
MAYASIZ EKMEK TARİFİ

 MAYASIZ EKMEK NASIL YAPILIR?

Günlerden #sadetarifler Çıtır çıtır kokusu mutfağı dolduracak @joys_kitchenn tarifiyle mayasız ekmek Gerçekten bayılacaksınız İrlanda’dan İzmir’e, oradan Antalya’ya bir lezzet turu yaptıran bir kare karşınızda  Geleneksel mayasız, karbonatlı İrlanda ekmeğini kendimce yorumladım, sıcakken üzerine tereyağı ve İzmir tulum peyniri kondurdum

 
Malzemeler:
 -250 gr @sadeorganikofficial buğday unu
 -200 gr @sadeorganikofficial karabuğday unu
 -1/2 tatlı kaşığı karbonat, silme
 -1 tatlı kaşığı toz şeker, silme
 -1/2 tatlı kaşığı tuz
 -250ml süt
 -200ml sıvı krema
 - 3 tatlı kaşığı @sadeorganikofficial elma sirkesi 

YAPILIŞI :
Süt, krema ve sirkeyi bir kaba alıp karıştırıyorsunuz. Bu orijinal tarifteki #buttermilk ikamesi olacak. Derin bir kaba unları, tuz ve şekeri alıyorsunuz. Yukarıdaki karışımı da un karışımına ekleyip sadece parmak uçlarınızı kullanarak ekmeğin hamurunu bir araya getiriyorsunuz. Buttermilk karışımından yaklaşık 1 yemek kaşığı ayırıyorsunuz. Buradaki en önemli şey hamuru kesinlikle yoğurmamak. Sadece bir araya gelene kadar elimizle unlanmış tezgahta şekil veriyoruz. En son elimizle hafifçe bastırıp yaklaşık 2.5 parmak kalınlığı elde ediyoruz. Kıtır dış kabuğunun altı da güzelce pişsin diye hamurun üzerine bıçakla derin kesiyorsunuz. Ekmeği fırına vermeden önce ayırdığınız sıvı karışımı üzerine elinizle sürüp, dilerseniz biraz da yulaf serpiyorsunuz. 190 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dk pişirip, fırından çıkınca da bir mutfak beziyle örtüp 20 dk da bu şekilde dinlendiriyorsunuz. Bu ekmeğin kuru meyveler ve bal da eklenip biraz daha çörek gibi yapıldığı ya da yağ ve yumurta eklenerek yapıldığı yöntemler de var, deneyebilirsiniz. Afiyet Olsun :)

TARİF : @joys_kitchenn - Tuğçe Ülker

 
Paylaşmak İçin Tıklayın...
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.