HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Vegan Gıda Ürünleri

23-06-2021 16:27
Vegan Gıda Ürünleri

Vegan Gıda Ürünleri

Vegan Gıda Ürünleri, Et, balık, tavuk gibi kümes hayvanları ve bunların hiçbir ürününü (yumurta, süt, bal vb.) yememeye vegan beslenme denir. Veganların bazıları sadece sebze, meyve, tahıl ve kuru baklagilleri yerken bazıları daha katı olup sadece tahıl ürünleriyle beslenirler. Bu tarz ürünlere vegan gıda ürünleri denmektedir. Vejetaryan ve vegan beslenmek bir yaşam biçimidir, felsefedir. Üstelik sadece yeme içmede değil giyim kuşamda ve kozmetik ürünlerde de seçici davranırlar.


Vegan beslenmeyi tercih edenlerin hayvan eti yememe sebepleri? ve Veganların amaçları ne?

· Hayvan eti, yumurta ve süt ürünlerinin üretiminde hayvanlara acı çektirilmesi

· Hayvancılığın dünyadaki açlığı artırdığına dair inançlar

· Hayvancılığın metan gazı oluşumundaki etkisinin çevreye zararları

· Sürdürülebilir tarımın sağlanması için

· Bitkiyle beslenen Hayvanların daha uzun süre yaşamaları.

Vegan Gıdalar Nelerdir?

Vegan beslenenler yemedikleri besinlerden alamadıkları besinleri almak için farklı besinlere yönelirler. Bir vegan ne yer? İşte cevapları:

Nohut, sebze, yeşil bitkiler, barbunya, soya ürünleri, Mercimek, kuruyemişler, kuru meyveler bitkisel yağlar, bitter çikolata, Bezelye, fasulye, tahıllar (pirinç, yulaf, kinoa, bulgur, mısır vb.) baharatlar, mantarlar, tohumlar tüm bu ürünleri ve daha fazlasını sade organikte bulabileceğinizi biliyor musunuz?

 

Vegan Beslenmenin Faydaları

Akıllara hemen neden vegan olmalıyız? gibi sorular gelebilir. Vegan beslenmenin fayda ve zararlarını maddeler halinde topladık. Buna göre en doğru kararı kendiniz vereceksiniz.

· Vegan ürünlerde doymuş yağ azdır, bu tarz besinler lif yönünden zengindir ve antioksidan içerir. Bu da obezite, kalp hastalıkları, diyabet ve kanser gibi hastalıklardan bizi korur.

· Beslenme ve Diyetetik Akademisi (Academy of Nutrition and Dietetics) insanın hayvansal gıdayla beslenmesinin doğasında olmayan bir durum olduğunu söylemektedir. Bu da vegan beslenenlerin inançlarını desteklemektedir.

· Kalp sağlığı korunur.

· American Journal of Cardiology dergisinde yayımlanan bir çalışmada, vejetaryen beslenmenin LDL’yi yüzde 16’lara kadar, besin değeri yüksek vegan beslenmenin ise LDL kolesterolü yüzde 33’lere kadar düşürdüğü belirtilmiştir

· Veganlık daha enerjik ve hareketli olmamızı sağlar.

· Kilo vermeye yardımcı olur.

· Migren ağrılarını azaltır.

· Hormonları dengeleyip stresi azaltır.

· Vegan beslenme cildi güzelleştirir.

· Vücut kokularının azalmasını sağlar.

 

Vegan Beslenmenin Vücuda Zararları

 

· B12 ve D vitaminleri eksikliği

· Protein eksikliği

· Vitamin ve proteğin eksikliğine bağlı vegan hastalıkları

· Çok fazla sebze ve karbonhidrat tüketimine paralel olarak sindirim problemleri

· Protein tozlarının vücuda zarar verip şeker hastalığı riskini artırması

 

Vegan beslenmek, bir yaşam biçimidir. İster normal beslenin isterse vegan önemli olan organik beslenmeyi tercih etmeniz. Çünkü organik olmayan her gıda vücudunuzda telafisi olmayan yıkımlara neden olmaktadır.

 

Vegan beslenenler, aynı zamanda organik ürünleri tercih etmektedirler. Sade organik olarak vegan gıda ürünlerin üretiminin her aşamasında doğaya saygılı bir üretim anlayışı benimsemekteyiz. Organik vegan ürünlerimizdeki çeşitlerin zenginliği ve ürün kalitesi açısından siz vegan müşterilerimizin her türlü ihtiyacına cevap verebilmekteyiz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.