HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Organik Gıda Nedir?

22-05-2021 14:31
Organik Gıda Nedir?

Organik Gıda Nedir?

 

Organik gıda, gıdaların özelliğini bozan her türlü kimyasaldan, ilaçtan , hormondan uzak olarak yetiştirilmesi sonucu ortaya çıkan ürünlerin genel adıdır. Yani organik gıda, doğal gıda, özü bozulmamış gıdadır.. Hani bazen diyoruz ya çocukluğumdaki domatesin tadını bulamıyorum diye. İşte aslında organik gıda, size o tadı geri getiren , sizi de çocukluğunuza götüren gıda üretme şeklidir.

Bir gıdanın organik sayılması için

· Yapay olan hiçbir şey içermemesi gerekir.(Hormon, koruyucu, renklendirici vs) Bu anlayışın tohumdan toprağa her alan için uygulanması çok önemlidir.

· Yetiştirme aşamasında ilaç ve hormon kullanılmaması gerekir.

· Doğal gübre kullanılması gerekir.

· Bitkileri bakteri ve haşerelerden korumak için kullanılan kimyasalların genel olarak Pestisit olarak adlandırılır. Organik gıdalar pestisit içermeyen gıdalar olarak da genellenebilir.

· Kontrollü üretim ve Sertifikalı üretim olması gerekir.

· Organik Tarım Kanunu ve yönetmeliğine uygun üretim gerçekleştirilmesi gerekir.

 

Organik ürün sertifikası nedir? diye bir soru gelebilir aklınıza. Organik ürün sertifikası kontrolsüz tarımın önüne geçilmesini sağlayan, her adımın kontrollü ilerlediğini gösteren sertifikadır. Bir ürünün organik olması için öncelikle bu sertifikaya sahip olması gerekir.

Neden Organik gıda tüketmeliyiz?

 

Organik gıdaların vücuda faydaları konusunda çok sayıda çalışma var. Ama zaten zararının olmaması en büyük fayda değil mi? Çocuklarımıza yedirdiklerimizin, ona zarar vermeyeceğini bilmek çok kıymetli bir durum zaten. Üstelik genetiği bozulmamış, hormonsuz, ilaçsız ürünlerin lezzeti de cabası.

Beslenme çok ciddiye alınması gereken bir iştir. Çünkü direkt hayat kalitemizi etkiler. Hepimiz her cümlenin sonunda” Her şeyin başı sağlık demiyor muyuz”? İşte organik beslenme, günümüzdeki bir çok yaygın hastalığa karşı vücudumuzu dirençli kılar. Yani bize sağlık ve buna bağlı olarak kaliteli bir ömür sunar.

Organik gıdaların en önemli faydası flavonoid denilen maddeyi koruyor olmaları. Bu sayede vücudumuz mükemmel bir savunma mekanizmasına sahip olabilmektedir. Hayvansal ürünlerde ise omega-3 yağ asitlerinin korunması vücudumuzun bağışıklığını güçlendirirken günlük hayat aktivitelerimizdeki performansımızın da artmasını sağlamaktadır. Ve Organik hayvanlarda da normal antibiyotiğe dayanıklı bakteriler daha azdır. Kısacası organik gıdalar vücudumuza sağladığı yararların yanında zararlı maddelerden de bizi korumaktadır.

 

Organik Ürünler Nasıl Üretilir?

- Organik ürünlerin her aşaması Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından denetlenmektedir. Hem toprak üzerinde hem de ürünler üzerinde testler yapılıp kimyasal kontrolü yapılmaktadır. Üretici için en önemlisi topraktır. Toprağın yapısındaki bileşenlerin korunması ve canlı tutulması önemlidir. Ve tabi ki de gübre seçimi. Organik tarımda doğal gübre kullanılması zorunludur. Ya da kendiniz doğal atıklardan Kompost oluşturup bunu kullanabilirsiniz. Kısacası organik gıdalar hilesiz, doğalı koruyarak ve takip edilerek üretilir.

Organik Ürün Nasıl Anlaşılır?

İşte sıkıntı bu noktada başlıyor. Çünkü organik ürünleri dokunarak ya da koklayarak anlayamıyoruz. Sapla samanın karışması da bu yüzden. "Organik ürün satıyorum demek " ürünün gerçekten organik olduğunu göstermiyor.

Bilinçli tüketicilerin söze değil etikete bakması gerekmektedir. Üretim aşamalarının kanıtı olan bu etiketlere sahip ürün bulmak da artık zor değil. Biz Sade organik olarak, yıllardır sizlere sağlık sunan bir firmayız. Şimdi online alışveriş kolaylığıyla her yerden organik ürünlere ulaşıp kendinizin ve çocuklarınızın sağlıklarını koruyabilirsiniz. Organik gıda güvenilir yerden alınır. Ve Sade organik olarak biz güveninizi asla boşa çıkartmayacağız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.